SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.5 número2El nopal forrajero en México: del siglo XVI al siglo XXDe las variedades criollas de maíz (Zea mays L.) a los híbridos transgénicos. I: recolección de germoplasma y variedades mejoradas índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • No hay artículos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Agricultura, sociedad y desarrollo

versión impresa ISSN 1870-5472

Resumen

MARTINEZ-GANDARA, Alejandra. Tequila, mezcal and beer: from México to the world. agric. soc. desarro [online]. 2008, vol.5, n.2, pp.143-150. ISSN 1870-5472.

Troughout globalization, the production of tequila, mezcal and beer face a process of modification and change that has affected both factory production and international marketing. This process has allowed for the increase in tequila sales to be achieved thanks to the control that transnational businesses have attained through manipulation and control of tequila and mezcal sales. Although beer has reached world sales, it has been of a different kind and has fostered strengthening of two national brands.

Palabras llave : Regional development; globalization.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons