SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.24 número54La estructura de las interrelaciones productivas de la economía del estado de Yucatán: Un enfoque de insumo-productoOrganización social productiva: situación y perspectiva apícola de la sociedad UNAPINCARE en la Reserva de la Biosfera Los Petenes, Campeche, México índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • No hay artículos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Región y sociedad

versión On-line ISSN 2448-4849versión impresa ISSN 1870-3925

Resumen

ALVARADO LAGUNAS, Elías; LUYANDO CUEVAS, José Raúl  y  TELLEZ DELGADO, Ricardo. Caracterización del consumidor de la carne de pollo en el área metropolitana de Monterrey. Región y sociedad [online]. 2012, vol.24, n.54, pp.175-199. ISSN 2448-4849.

This article presents the results of a description of chicken meat consumers in the Monterrey metropolitan area, carried out using the CHAID algorithm (Chi-squared Automatic Interaction Detection), which allowed researchers to segment the study variables and perform association tests between them, applying the chi-square distribution. The information was gathered through semi-structured surveys applied to 942 individuals. Among the key findings, income and consumption are features that are positively correlated to preferences in the cut of meat, the type of integrated service offered, and the place of sale. Consumers for the most part have incomes below 20,000 pesos, and they demand meat between six to fifteen times per month.

Palabras llave : Monterrey metropolitan area; chicken meat; consumer; frequency of consumption; CHAID algorithm.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons