SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.43 número5Prevalencia de diabetes mellitus e hiperlipidemias en indígenas otomíesPanorama epidemiológico del tabaquismo en México índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

Links relacionados

  • No hay artículos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Salud Pública de México

versión impresa ISSN 0036-3634

Resumen

BARQUERA, Simón; RIVERA-DOMMARCO, Juan  y  GASCA-GARCIA, Alejandra. Food and nutrition policies and programs in Mexico. Salud pública Méx [online]. 2001, vol.43, n.5, pp.464-477. ISSN 0036-3634.

Mexico has a long-standing history of programs and policies oriented to improve the nutrition of vulnerable groups. However, malnutrition represents one of the main public health challenges in Mexico. This article provides a historic perspective of the main strategies, programs and policies that have been carried out in Mexico, as well as a detailed analysis of their design, implementation, and selected results. Finally, some critical issues related to food policies implemented in Mexico are identified. The English version of this paper is available at: http://www.insp.mx/salud/index.html

Palabras llave : food policy; nutrition programms; Mexico.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons